Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska bandyförbundet


Efter en dramatisk slutomgång i Bandyallsvenskan står det nu klart vilka fyra lag som gör upp i kvalet till Elitserien och vilka som spelar kval till Bandyallsvenskan.
 
Under söndagen avslutades Superjuniorelitserien och nu står det klart vilka lag som kommer att spela åttondelsfinal och vilka som därefter står för motståndet i kvartsfinalerna.
 
Under lördagen avslutades grundserien i Pojkallsvenskan och nu står det klart vilka lag som ställs mot varandra i semifinalerna.
 
Den 4 mars inleds kvalet till Bandyallsvenskan, men först ska segrarna i Division 1 Övre- och Nedre Norrland göra upp om den sista kvalplatsen.
 
Trots att dramatiken i Bandyallsvenskan fortfarande är stor så står det nu klart hur spelordningen kommer att se ut i kvalet till herrarnas Elitserie.
 
Intresset för Elitserien ökar. Den negativa trend som hållit i sig ett par år har vänt och allt fler tar sig till arenorna för att följa sporten från läktarplats. Jämfört med förra säsongen är ökningen fem procent i snitt för alla klubbar.
 
Under torsdagskvällen avslutades åttondelsfinalerna i herrarnas SM-slutspel och nu står det klart att AIK Bandy och Vetlanda BK kommer att spela kvartsfinal.
 
Nyligen samlade Svenska Bandyförbundets Plan- och Arena-kommitté drygt 70 intresserade aktörer i Borås och Uppsala för att prata anläggningsfrågor.
 

Räkna med bra bandy

(2020-02-17 14:52)
Bandy och multiplikationstabellen, går det att kombinera? Ja, Tranås Bois har anställt pedagoger som hjälper klubbens ungdomar att hinna med både skolan och träningen.
 
Under söndagseftermiddagen avslutades Elitserien för herrar och nu står det klart vilka lag som kommer att ställas mot varandra i SM-slutspelet.
 
Under lördagen spelades den avslutande omgången av Elitserien Dam och nu står det klart vilka lag som kommer att möta varandra i SM-slutspelet.
 
Tiden förändras och bandyn med den. Fyra elitserietränare säger sitt om nya trender inom Sveriges mest klassiska idrott.
 
Efter en dramatisk avslutning på seriespelet står det nu klart vilka lag som ställs mot varandra i F17 Cup-slutspelet.
 

Att vara ny bland eliten

(2020-02-10 18:19)
Tempot är den allra största skillnaden mellan allsvenskan och elitserien, det är de tre nykomlingarna AIK och Åby Tjureda samt Uppsala Bois överens om. En skillnad som kan komma som en utmaning – eller en kalldusch…
 
Många bandyföreningar dras med höga kostnader kring sina anläggningar. På flera håll i landet minskar kommunerna sitt stöd vilket för med sig att klubbarnas existens hotas.
 
12
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: vintergarden1@telia.com

Se all info