Hoppa till sidans innehåll

Regionsturnering för F15/F16 i Västerås

10 FEB 2017 14:14
Helgen den 28 och 29 januari var det regionsturnering för F15 och F16 i ABB Arena i Västerås.
Annie Hattinger och Amanda Ramborgh var uttagna att representera Team F15 och Agnes Lundgren F16 Syd.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2017 15:03

Turneringen var en fortsättning på Elitlägret för tjejer födda 01 och 02 och samlade deltagare från hela Sverige. F16 Nord, F16 Syd och Team F15 skulle mötas över två dagar i Västerås.

 Amanda, Agnes och Annie 

Amanda Ramborgh, Agnes Lundgren och Annie Hattinger

På lördagen spelades den första matchen mellan Team F15 och F16 Nord. Här var Team F15 trots siffrorna det klart starkare laget för dagen och kunde avgå med segern 3-2. Premiärmatchen för Annie och Amanda gick jättebra. Amanda noterades för ett mål och Annie var på väg igenom efter att norpat en hörna och skulle just runda sista spelare när hon kapades rejält och ramlade hårt och skadade axeln. Hon kunde dock fortsätta att spela med smärtor resten av matchen och även nästkommande.

Söndagens matcher började med spel mellan F16 Nord och F16 Syd som Agnes deltog i. Agnes och hennes lagkamrater kunde även de besegra F16 Nord rättvist och för Agnes var första matchen avklarad.

Tjejernas andra och sista match för helgen blev mot varandra och ett litet derby – då Agnes spelade i F16 Syd och Annie och Amanda i Team F15. Matchen fick stora siffror och slutade 10-1 men spelmässigt var det jämnare än vad siffrorna visade. F16 Syd var det klart starkaste laget men hade dessutom turen på sin sida och fick maximal utdelning vid avsluten. I denna match noterades Agnes för fyra mål. Hattrick!

Helgen var mycket lyckad för Sunväras tjejer då de gjorde utmärkt ifrån sig och fick uppleva något nytt med spel mot och med andra jämngamla i tjejer ifrån hela landet. De visade prov på att de i allra högsta grad är med på allt ifrån försvarsspel till anfall och målgörande. 

Skribent: Ludwig Hattinger
Epost: Adressen Gömd
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info