Hoppa till sidans innehåll

Ny tränarduo till Sunväras herrar

12 MAJ 2018 18:41
Äääntligen är det klart med den nya tränarduon för Sunväras herrseniorer kommande säsong. De som kommer leda laget är Jens Westlund som huvudtränare och vår egna Pavel Barsukov som assisterande.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 14:15

Jens och Pavel är jättetaggade att ta sig an den stora uppgiften.                          

En kort presentation av duon. Jens tränade SK Höjdens herrseniorer senaste säsongen och är strax över 50 år. Han har ett förflutet inom bandyn sedan ungdomsåren och kom som spelare till SK Höjden på 90-talet. När SK Höjden övergick till Gais Bandy 2005 var Jens med och följde laget som ledare och assisterande tränare till bl.a. Jonas Holgersson och Magnus Nordin. Där var han med tills Gais lade ner 2015.

Som tränare i SK Höjden samt som ledare under Gais-tiden har Jens givetvis en massa erfarenheter med sig som vi i Sunvära hoppas att han delar med sig av. Hans tid i Gais kröntes med utmärkelsen ”årets hedersmakrill på is” 2014.

Pavel Barsukov är för de flesta inom bandysfären på Väröhalvön ett bekant namn. Han kom till Sverige 2011 där han började sin svenska sejour i Frillesås BK-därefter blev det Sunvära. Säsongen 2013/14 spelade han i Elitserien med Gais där han stiftade bekantskap med Jens.

I Ryssland spelade Pasha i högsta ligan med Archangelsk. Pasha är 33 år och bor och jobbar i Värö. Ledarrollen är ny för Pasha men med sitt stora bandykunnande och med den respekt Pasha innehar hos sina lagkamrater - vet vi med säkerhet att Pasha kommer axla denna roll med bravur. 

Klubben är som sagt jätteglada över att kunna presentera denna duo och nu startar de riktiga förberedelserna inför säsongen 2018/19.  

I onsdags landade Sunväras förlorade son Semen Podkin på Landvetter. Nu är arbetstillstånd ordnat efter ett års väntan i Ryssland. Semen har under sitt år i Ryssland spelat i näst högsta ligan i Ryssland men han har självklart saknat den rödblåa Sunväratrikån. Semen hälsar att han har gått upp ett eller två kilo sedan bandysäsongen slutade men att de kommer vara borta lagom till premiären.

Skribent: Jens Kihlman
Epost: Adressen Gömd
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: vintergarden1@telia....

Se all info