Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Kålland i måstematch

14 FEB 2010 17:10
Ett mycket defensivt spelande Kålland gjorde det svårt. Sunvära 2-0 i halvlek blev 3-1. Sunväras spel fungerade inte som man tänkt sig. För mycket bolltransport. Laget kan mycket bättre.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2010 21:44

De yttre förutsättningarna för en match var uppfyllda; bra bandyväder och mycket publik med Division 1 mått mätt. Nu var det upp till dom båda lagen. Sunvära tog tag i taktpinnen direkt och skapade ett antal målchanser och frilägen. Att det stod 0-0 efter halva halvleken berodde på Sunväras oförmåga att sätta bollen i nät samt en storspelande målvakt. Ex på missar var Viktors friläge och Rogers friläge efter nedtagningen av en långlyra, där borde nog domaren blåst för en 12 metare. Likadant i matchens 20 min, när Acke går på genombrott och manglas ner. I den 23 min bryts äntligen nollan, en lyra från Martin N som målvakten lämnar retur på och Glenn är framme och gör 1-0 enligt matchprotokollet, men det var nog Martin N som egentligen gjorde målet. Spelet var sig likt till i den 43 min då Glenn slår ett hårt frislag på långt håll och på målvaktsretur är Viktor framme och slår in 2-0, vilket blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek är 30 sek gammal när Roger är helt fri med målvakten som resulterar i hörna som tyvärr blir resultatlöst. Kålland flyttar upp spelet och kommer på så sätt in i matchen samtidigt som Sunvära ägnar sig åt individuella bolltransporter. I den 56 min, reducerar Kålland till 2-1 på hörna. Sunvära tappar fokus och drar på sig utvisningar och matchen blir till en gastkramning, både för publik och ledare. I matchens 86 min, Acke drar upp på högerkanten och serverar Viktor ett perfekt pass där han går runt försvaret och på något konstigt vis gör 3-1. Matchen är vunnen.

De bästa insatserna i laget idag gjordes utav mittenförsvararna: Jimmy E, Henke A och Henke S, samt Acke som vanligt drog i spelet och blev utsedd till matchens liarare tillsammans med Kållands målvakt. Nu fattas bara 2 poäng för att få kvalspela till Allsvenskan. Träna på och ladda upp i veckan som kommer och åk sedan upp till Lidköpnig och gör en kanonmatch mot Gillstad och saken är klar! 

 

Skribent: Bert Sandersson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info