Hoppa till sidans innehåll

Snökaos stoppade inte Sunvära Oldladies

22 FEB 2010 11:53
I lördags var det samling för Sunvära Oldladies på Sjöarn. Vi är ganska säkra på att vi var dom enda som spelade bandy i södra Sverige i lördags eftermiddag. Detta tack vare Håkan och Linus, som i deras idoga arbete med snön tog sig tid att hålla en liten plan öppen för oss att spela på.
  • Skapad: 22 FEB 2010 11:53

Vi är några stycken dambandyspelare som börjar känna oss som oldladies. Det är ju nu över trettio år sedan vi började spela flick- och dambandy i Sunvära - och fantastiskt nog är det några som varit med och spelat nästan alla år från starten, Eva-Lena är ju bl a fortfarande aktiv.

Kravet på en Sunvära Oldladie är dock att man inte längre är aktiv bandyspelare (men vissa trotjänare har dispens från denna regel). Kännetecken i övrigt på en Oldladie är att det var länge sen matchtröjan var på eller passade, att bollkänslan numera är ännu sämre än tidigare, att skridskorna är rostiga och utrustningen gammalmodig samt har många muskler på en oldladie bytts ut mot slappare kroppsvävnad. Håret under hjälmen är också ofta tonat för att dölja de gråa stråna.

Många gamla dambandyspelare var entusiastiska och såg fram emot vår första riktiga återträff med bandyspel. Oturligt nog så blev vi kraftigt motarbetade av snöoväder och sjukdom - många fick ringa återbud men till slut var vi tretton tappra tjejer som äntrade isen. En del med rostiga skridskor som sagt - men vad gjorde väl det, vi fick vada ut till vår isplätt i 30 cm snö och vädret var mer avgörande är skridskorna för hur spelet skulle arta sig.

Alla kom i matchtröjorna och spelet gick över förväntan! Drabbningen blev jämn och slutade helt rättvist 5-5. Monika Sterngård storspelade i mål och i strafftävlingen efteråt tog hon hem segern genom att rädda alla skott i sista omgången med flera storstilade benparader.

Matchen gav mersmak hos många av oss. Huvudet ville ju lite mer än benen - vilket kan vara lite jobbigt att tackla - men det glömmer man snart! Känslan för spelet fanns kvar och alla gav järnet efter sina förutsättningar. Vi hade riktigt skoj och det var precis som "förr i tiden"!

Tack till Håkan och Linus och till alla tjejer som tog sig fram till Sjöarn. Jag ser redan fram emot nästa drabbning!

Linus och Håkan försöker hålla isen ren

Håkan & Linus kör i skytteltrafik för att matchen ska kunna starta på utsatt tid.
Den långväga publiken väntade otåligt men den som väntar på något gott...…
får ju ibland vänta allderles för länge.

 

Sunvära Oldladies på strålande humör efter matchen

Sunvära Oldladies med följande laguppställning till synes på ett strålande humör efter matchen.

 

Erika Nilsson - Fd målvakt som numera satsar hårt på backplatsen, träffar bollen ibland. Helena Fock - Dribblande mittfältare som är helt ofarlig, inte speciellt bra skridskoåkare (undertecknads fel enligt henne själv). Jenny-Ann Nilsson - Åkstark mittfältare men med alldeles för dålig kondition i förhållande till hennes ålder! Linda Backman - Snabbskrinnande mittfältare som vill mer än hon klarar av att prestera. Anki Svensson - Fd snabb och målfarlig vänsterytter med dålig kondition och ännu sämre bollkänsla än förr (hur det nu är möjligt….). Monika Måhnson – Självuppoffrande vänsterback, behöver nog träna lite på passningsspelet. Helén Bärlund - Skottglad, farlig högerback som har väldigt svårt att hålla sin plats. Camilla Östh - Nyförlöst, hårt arbetande spelfördelare som fortfarande skjuter över mål. Nettan Leifsell - Bollsäker back som satsar mer på precision i spelet än fart. Eva-Lena Olsson - Rutinerad libro som gjorde matchens rova i en snövall alldeles oattackerad. Monica Sterngård - Stabil och orädd målvakt, förhållandevis vig, drar sig inte för en benparad. Karin Verdin - Lugn och stabil bollhållare, tempo oförändrat (= ganska måttligt). Ann-Sofie ”Soffan” Svensson - Hård offensiv libero som inte släpper förbi nån (förutom när hon ligger på isen…).När detta fotot togs låg hon tyvärr till höger utanför bild i en snödriva och kunde inte ta sig upp för egen maskin.

 

Text: Anki   Fotograf: Okänd person vid tillfälligt besök på "Mösen"

 

Skribent: Helén Bärlund
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info