Hoppa till sidans innehåll

Julhelg som serieledare

20 DEC 2009 15:41
Sunvära SK kan fira julhelgen som serieledare i en haltande serie efter segern mot Skövde med 9-4, 5-2 i halvlek.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2010 21:04

Matchen mellan Sunvära och Skövde utövades på en fin vinterdag men ca. 7 minus grader och hård men inte perfekt is. Sunvära började matchen tveksamt men skapade även en hel del målchanser. Det såg ut som den rätta glöden saknades i laget, vilket resulterade i att Skövde tog ledningen i 11 minuten efter frislag. Tre minuter senare får Sunvära hörna som Henke A skjuter utanför. Efter ytterligaer några minuter startar Acke och Roger ett anfall där bollen går ut till vänster till Martin N som helt frispelar Viktor, 1-1. Efter ca. 20 min, ett genombrott av Alex som rivs ner, utvisning på Skövde och frislag som blir resultatlöst. Efter 21 spelade minuter, fin uppåkning på högerkanten av Acke som friställer Viktor som inte gör något misstag, 2-1. Tre minuter senare, Viktor spelar fram Martin N, 3-1. Efter 30 min spel, Sunväras första utvisning, Johan K, för ojust spel. I 33 min, en indianare av Jens på egen planhalva och Skövde gör 3-2. Minuten efter, solo genombrott av Acke, Skövde räddar på mållinjen. I den 40 min, Glenn på väg igenom som rivs ner och utvisning för Skövde och frislag som följd. Minuten efter, högerhörna av Sunvära som Roger sätter, 4-2. I den 44 min, Jens utvisas 10 min för våldsamt slag. I halvlekens sista minut, fint spel mellan Acke och Viktor som Roger får avsluta med att göra 5-2. En första halvlek där Sunvära inte får till spelet på sitt vanliga sätt, för mycket bolltransport av mittfältare som gör att anfallarna ofta hamnar i offside-läge.

I andra halvlekens femte minut, drar Sunvära på sig en dubbelutvisning, Henke S, 10 min för slag på skridskon och vid frislaget utvisas Martin N för spelsabotage. Tre man på bänken men lyckas ändå hålla tätt. I den 56 min, Alex och Acke sågar sig igenom hela Skövde försvaret och Alex avslutar med mål, 6-2. Tio minuter senare, öppnande pass från Jens till Glenn som bryter igenom och gör mål, 7-2. Två minuter senare lyckas Glenn trycka in ett mål pga oreda i Skövdes försvar, 8-2. I den 70 min, långlyra från Skövdes försvarslinje som Jimmy E missar på volley, Skövdespelare helt fri med Kristian, 8-3. I den 72 min, Martin N frispelar Viktor och inga misstag sker, 9-3. Några minuter senare, åter en miss i Sunvära försvarsspel och då återigen en skövdespelare fri med Kristian som resulterar i mål, 9-4. Efter Skövdes reduceringsmål skapas det chanser åt båda håll, men inget resulterar i något mål. Även andra halvlek präglades av för mycket bolltransporter på mitten vilket gjorde det svårt att få igång något ordnat spel. Det kändes att laget tog lite för lätt på uppgiften idag, man kan bättre och vill man behålla positionen man för tillfället har i serietabellen måste man höja sig ett par steg till.

Dagens målskyttar: Viktor 3, Roger 2, Glenn 2, Alex 1, Martin N 1.

Laget som spelade var: Kristian MV, Henke A, Henke S, Jimmy E, Jonas H, Jens K, Roger, Acke, Alex, Viktor, Glenn. Avbytare: Johan "Dansken" K MV, Gleb K, Martin N, Johan K samt Peter Karlsson som har come-back efter 2 års skador. Fira jul och njut av vinsten och förbered er för bortamatchen mot Slottsbron på annandagen, det krävs lite mera då! 

Skribent: Bert Sandersson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info