Hoppa till sidans innehåll

Hugohs målvaktsspel lade grunden till storseger

11 JAN 2016 19:06
Jacobs Hugohs fantastiska räddningar var en starkt bidragande orsak till att Sunvära kunde besegra Mosserud på bortaplan med klara 9-3. Målvaktsspelet samt att laget satte sina målchanser i viktiga skeden av matchen. Mosserud är ett klart bättre lag än vad tabelläget visar.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2016 10:39

Söndagsmorgon med samling 07.15 börjar med att  Bus, Lukas och Bärlund inte kan åka med till Karlstad p.g.a. sjukdom. Veteranen Jens Kihlman och debutanten Victor Sahlén snabbinkallas och med ca 45 min försening startas resan mot Karlstad. Trots att man kom iväg lite sent var man på plats i god tid och laddade för match. Sunvära startade med göra både 1-0 och 2-0 inom de första 10 min. Detta försprång tog Mosserud in ganska snabbt och matchen stod och vägde. I detta läge gör Jacob helt avgörande räddningar och efter ca 30 min gör Theo 3-2 och det känns lite tryggare. Ännu tryggare blir det när Pasha gör 4-2 i 44 minuten.

I början av andra har Pasha ett jätteläge att sätta femman men missar. I anfallet efter tilldöms Mosserd straff. Den räddar givetvis Jacob och laget reder ut stormen mot det egna målet. När Andreas gör 5-2 framspelad av "Sema" är matchen så gott som ihamn. Sunvära gör ytterligare fyra mål och släpper ett och segersiffrorna stannar på 9-3. Matchen var mycket jämnare än vad siffrorna visar. Det är ofattbart att Mosserud förlorat sju matcher på raken.

Det som började i moll på morgonen slutade i dur och en lätt resa hem.

Hela laget gjorde en strong insats med extra plus för Erik och så Jacob i målet.

Veteranen Jens K helt slut och debutanten Viktor fick ca 15 min speltid och klarade det bra.

Målskyttar Semen 4, Glenn 2, Andreas, Viktor, Theo, Pasha.

Nästa match är mot Mölndal på Åby nu på söndag den 17/1 kl 16.15. Ännu en tuff uppgift. 

Skribent: Bert Sandersson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info