Hoppa till sidans innehåll

Hemmapremiär med mersmak

24 NOV 2013 20:38
I årets hemmapremiär ställdes Sunvära mot seriefavoriten Mosserud. En på pappret mycket svår match.Mosserud som förra säsongen spelade i allsvenskan och som har som mål att så snabbt som möjligt ta sig tillbaka dit.
  • Skapad: 24 NOV 2013 20:38

 

Om man skulle ha en chans att rubba Mosserud  gällde det att följa den uppgjorda matchplanen och att varje spelare tog anvar för sin del av jobbet.Sunvära började matchen  på ett  förtroendeingivande sätt  med bra fart på skridkorna  och diciplinerat spel vilket gjorde Mosserud blev  komfunderade.Man höll ihop laget på ett bra sätt och släppte inte till några direkta  farligheter framför eget mål.Efter ca 20 min spel lyckades man i samband med hörna forsera i 1-0  genon Lucas Norman.Med ledningsmålet i ryggen  var men riktigt med  imatchen Vilket gjorde att Mosserurd  var tvingade att på anfall.Efter ungefär en halvtimmas spel kom ett perfekt kontringsläge i samband med deras offensiv Christoffer O hittade  Glenn S med en lång lyra och 2-0 var ett faktum.Efter 2-0målet började Mosserud att bli griniga och spela opolerat med följd att Sunväras Henrik S fick lämna plan och åka till sjukhus efter ett hårt slag över armen.Hur allvarlig skadan är kommer under veckan.

Andra halvlek startade som befarat med en massiv press från Mosserud vilket också gav utdelning på hörna.Men man fick ingen panik i laget och när Christoffer på nytt hittade Glenn med ett perfekt djupledspass var 3-1 ett faktum.Av bara farten ökade Johan "masken" K  till 4-1. Kändes att  en vinst var på gång.En sensation var på gång.När Christoffer  skickade in 5-1 på ett kanonskott  var segern  så gott som klar.Nu gällde det bara att hålla ihop det.Matchen avslutades under viss palaver med önödiga ojustheter  och  grovt matchstraff för Mosserud.

I mina och många andras ögon en tempostark  div 1 mach.Sunvära gjorde en bra match med bra försvarsspel och bra fart på skridskorna på samtliga platser.Extra plus för Jonatan Ekham och Johan"myggan" Karlsson.

Målskyttar  Glenn 2  Lucas 1 "Masken" 1  Cristoffer 1

Näst helg en ny och tuff utmaning när Slottsbron kommer på besök   

 

Skribent: Bert Sandersson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info