Hoppa till sidans innehåll

En halvlek räckte inte

28 FEB 2010 16:04
En mycket bra första halvlek mot Delta och en betryggande ledning med 5-2 räckte inte. Sunvära slog sig till ro och trodde att segern var klar men Delta ville annat. Tog vara på lägena och vann med klara 8-5. Deltas målkung Johan Ramström femmålsskytt.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2010 20:34

Sunvära gästades idag av ett lag som tidigare inte besökt Sjöaremossen, nämligen Delta från Karlstad. Detta var säsongens sista hemmamatch i serien.
Sunvära tog komandot direkt i matchen. Man hade skapat en 4-0 ledning redan efter 17 min, fördelat på hörnmål, spelmål och frislag. I den 19 min tillät man Delta att reducera till 4-1. Efter ytterligare 3 min gjorde Sunvära 5-1, ett underbart pass från Acke som helt friställer Roger, med mål som slutresultat. Delta hinner med att reducera till 5-2 innan halvleken är över.
Första halvlek var en av de bästa som Sunvära presterat under säsongen. Man släppte bollen, intog nya positioner, åkte skridskor och gjorde sig spelbara på ett mycket bra sätt.

I andra halvlek kom Delta ut som ett nytt lag och reducerade till 5-3 efter bara 3 min. Nu var det verkligen Delta som stod för bandyspelet, dom skapade målchanser och hörnor med jämna mellan rum och hade reducerat till 5-5 efter 80 min. Under det sista 10 min var det Delta som höll i taktpinnen och gjorde ytterligae 3 mål och resultatet 5-8 var ett faktum, där Deltas Johan Ramström var den som ständigt oroade Sunvära försvaret och blev 5 målsskytt.
Andra halvlek var motsatsen till den första; ingen åkte skridskor och inget spel. Man trodde segern var klar i halvlek och man slog sig till ro.

Bästa spelare i Delta: Johan Ramström, samt deras målvakt som gjorde en del spektakulära räddingar. I Sunvära: Framför allt i första halvlek, Christians målvaktsspel, Acke och Rogers speluppbyggnad och Alex lugna librospel.

Dagens målskyttar: Viktor, Jens, Johan K, Gleb och Roger.

En säsong över förväntningarna är slutförd och nu återstår endast två kvalmatcher som avslut på säsongen för att se om man är mogen att ta upp kampen med botten lagen i Allsvenskan om en plats i den serien kommande säsong. Nu är det vila och lite träning innan man på onsdag på nytt gör entré på banan för att möta anrika Nässjö IF.  

Skribent: Bert Sandersson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: vintergarden1@telia....

Se all info