Hoppa till sidans innehåll

2 nya poäng i Skövde

23 JAN 2010 20:43
Inget skönspel, skövde mycket defensiva 2-1 i halvlek blev
7-4 Glenn 3-målsskytt.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2010 12:21

Sunvära besökte under lördagen Skövde och Billinge, en plats som man inte besökt på många år för seriespel. En på pappret tillsynes ganska lätt match, med tanke på Skövdes tabellplacering, men laget var beredd på en svår uppgift eftersom Skövde gjort bra resultat på hemmaplan. Skövde började matchen bäst och efter 10 min, en lång lyra över Sunvära försvaret som resuletade i mål, 1-0. Sunvära nedslås inte utav detta, utan tar tag i spelet och minuten senare resulterar i ett stoplskott utav Martin N. Sunvära tar mer och mer hand om matchen och efter ca 20 min är Viktor fri med målvakten som räddar. Sunvära har nu kommandot över spelet ute på plan, där Skövde spelar mycker defensivit och drar ner 8-9 man i försvarspelet. Även om Sunvära har koll på matchen drabbas man av en utvising i den 27 min, då Jimmy E får värma bänken. Men man klarar av utvisningen och i 36 min, genomgår Viktor på genombrott och blir nerdragen med straff som följd. Johan K gör som vanligt inget misstag, 1-1. I matchens 43 min, nytt läge från Viktor där målvakten lämnar retur och Glenn är framme och slår in returen, 1-2. Sunvära styr spelet på ett ganska komfortablet vis.
Andra halvlek bara en minut gammal, när Jens K, serverar Glenn ett drömpass som han förvaltar väl och skickar upp i nättaket, 1-3. 6-7 min senare, Roger och Alex spelar sig igenom Skövde försvaret och Alex avslutar med ett hårt skott i mål, 1-4. I den 54 min, en hörnvariant som Henke A sätter i mål, 1-5. Sunvära slappnar av och Skövde tillåts att göra mål bara någon minut senare, 2-5. I matchens 61 min, snor Erik S bollen av en Skövde försvarare och sätter den, 2-6. Sunvära har full kontroll över matchen, men tappar lite fokus och tillåter Skövde att reducera två gånger, och matchen är uppe i 4-6. I matchens 83 min går Roger och Glenn distinkt till anfall där Glenn sätter slutresultatet 4-7. Sunvära hade chansen att öka på sin ledning i matchens sista minut då Alex är helt fri, men som tyvärr missar.

Sunvära hade god kontroll över matchen, men det var svårspelat då Skövde spelade mycket defensivit vilket man kan förstå, med hänsyn till deras tabellplacering. Sunväras bästa insattser i laget var Glenn och Alex.
Nu väntar en spelledig helg och man har 2 veckor på sig att träna och förbereda sig för bortamötet med Mosserd den 7 februari.

Skribent: Bert Sandersson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info