Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust borta mot Västerås

30 JAN 2011 17:54
Trots riktigt bra spel och många chanser räckte inte damerna till bort mot Västerås. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, men i matchens absoluta slutskede gör Västerås 2-1 efter ett frislag långt ner till väster på Sunväras planhalva.
  • Skapad: 30 JAN 2011 17:54

Matchen började i ett högt tempo och det var Västerås som skapade matchens första riktigt farliga chans. Ett skott som Angelica tyvärr inte klarar hålla och som Carin Jonsson rullar in i Sunväras mål.

Tjejerna fortsätter med det fina spel som de började matchen med och krymper ytorna för Västeråsspelarna när de ligger i anfall. Framåt skapar vi flera chanser men lyckas inte få bollen på mål.

I den 29:e minuten får vi andra hörnan för matchen och på hörnan får Lina Johansson en kanon träff på bollen som seglar in via händer/armar på Västeråsspelarna som står på mållinjen. Kvitterat till 1-1.

Resten av första halvlek fortsätter Sunvära att göra det svårt för Västerås och skapar även ett flertal chanser framåt. De sista 10 minuterna skapar vi 4 hörnor och Västerås 0 – vi måste se till att få skotten på mål!

Halvtidsställningen är 1-1 – Sunvära snackar i paus om att fortsätta spela som i första halvlek, en  halvlek som är en av säsongens bästa. Att vi måste ta jobbet för varandra och hjälpa bollhållaren – det sista nämnda fungerar dock klart bättre än i gårdagens match mot Uppsala. Fast förhållandena var flera klasser bättre idag – spegelblank is i kanon skick. Tänk om vi hade en hall med lika bra is!

Andra halvlek hinner bara starta innan Sunvära trampar fullfart och stör Västerås högt upp. Västerås har stundtals stora problem med att ens komma över på Sunväras planhalva. Tjejerna jobbar som djur i styrningarna och tvingar Västeråsspelarna att vända om eller köra fast ute vid sargen.

Vi skapar chans på chans men lyckas inte få in bollen i mål – antingen går bollen strax över eller utanför eller så är Västeråsmålvakt Ida Jacobsson i vägen.

I den 90:e minuten får Västerås frislag strax utanför Sunväras straffområde ner mot kortlinjen. Efter frislaget får Västerås Ulrika Fröberg på en kanonträff och sätter bollen i bortre burgavlen. 2-1 till Västerås efter 90:45.

 Riktigt surt att förlora efter en match där tjejerna är klart värda en seger. Alla kämpade för varandra och jobbade i både försvar och anfall. Sista halvlek var det Sunvära som skapade chanserna – Västerås hade inte många skott på mål i andra halvlek.

Jämför man med gårdagens match mot Uppsala var spelet flera klasser bättre och nu tar vi det med oss in säsongens 5 sista matcher.  

Nu lämnar vi den här matchen bakom oss – i alla fall resultatet. Nu väntar en veckas träning inför nästa helgs matcher – Team Småland på lördag 5/2 kl.16.00 på Sjöaremossen och Mölndal Bandy på söndag 6/2 kl. 16.00 på Åby IP. Kom och heja fram våra underbara tjejer!

Skribent: Stefan Månsson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info