Hoppa till sidans innehåll

Säker seger på bortaplan mot Ale-Surte/Kareby

04 FEB 2010 20:01
Onsdagens sena kvällsmatch mellan Ale-Surte/Kareby och Sunväratjejerna slutade med en säker Sunväraseger. Segersiffrorna skrevs till 7-2 efter 3-0 i halvlek.
  • Skapad: 04 FEB 2010 20:01

Sunvära började matchen bra och i matchens 12 minut tog man ledningen när Linda Johansson tryckte in bollen på en hörnvariant. Sunvära fortsätter efter målet att spela disciplinerat i försvaret och Ale-Surte/Kareby har stora svårigheter att komma till bra avslut.

Hillevi Eklöw utökade Sunväras ledning till 2-0 efter ett fint sidledspass av Anna Ericsson. Några minuter senare var det omvända roller. Hillevi slår en fin sidledspassning till Anna som säkert sätter skottet i mål och fastställer halvtidsresultatet till 3-0.

Ale-Surte/Kareby ökar trycket något i början av andra halvlek men Sunväratjejerna fortsätter att spela disciplinerat i försvarsspelet och stora stunder har Ale-Surte/Kareby stora problem att ens komma förbi Sunvära anfallarna och mittfältarna som gör ett jättejobb i styrspelet. De gånger Ale-Surte/Kareby kommer förbi anfallarna och mittfältarna spelar Sunväras försvar bestämt och stoppar allt som oftast Ale-Surte/Karebyspelarna redan på övre delen av Sunväras planhalva.

0-4 gör Anna Ericsson fri med målvakten efter att Eva-Lena Olsson slagit en perfekt lyra som Anna säkert tog ner strax ovanför mittlinjen och rundar de sista försvarspelarna innan hon rundar målvakten och säkert sätter bollen i mål.

0-5 gör Fanny Pettersson på ett skott från strax utanför straffområdet efter ett flertal chanser inne i straffområdet.  0-6 gjordes av Anna Ericsson på den intränade hörnvariant som nu börjat ge utdelning – assist Maria Johansson.

Sunväras sista mål för matchen gjordes av Johanna Åkerberg som trycker till med fullkraft på ett frislag ungefär mitt på Ale-Surte/Kareby´s planhalva efter att en Ale-Surte/Karebyspelare drabbats av en utvisning sedan hon dragit ner Maria Johansson som gick på genombrott.

Under de sista 15 minuterna reducerar först Ale-Surte/Kareby till 1-7 då en Ale-Surte/Karebyspelare slår in en hörnretur på volley. Inte mycket Angelica Olsson i Sunväramålet kunde göra åt det skottet. 2-7 reduceringen gör nr 6 i Ale-Surte/Kareby som trampar fart på egen planhalva och sedan åker zick-zack genom Sunväraspelarna som inte får stopp på henne.

En riktigt bra match av samtliga tjejer i Sunvära – man visar stor kämpaglöd även om man själv tycker att det känns tungt och att spelet inte stämmer för en själv. Hela laget från anfallarna till Angelica i målet förtjänar ett stort beröm för hur man genomför matchen.

Nu väntar hemmamatch mot GT/76 på lördag den 6 februari kl. 13.00. Välkommen till Sjöarn för att se våra Sunväratjejer kämpa mot tjejerna från Stockholm. 

Skribent: Stefan Månsson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info