Hoppa till sidans innehåll

Säker seger mot Mölndal

06 FEB 2011 20:15
Helgens andra match slutade med en säker seger bort mot Mölndal. Slutresultatet skrevs till 6-1, efter 4-0 i halvlek. I och med segern avancerade laget till andra plats i tabellen – bakom ledande Västerås.

  • Uppdaterad: 07 FEB 2011 19:34

Sunvära började matchen bra och efter 14 minuter får vi en hörna från höger. På hörnan Maria Johansson spelar bollen snyggt till Anna Ericsson som åkt in framför mål – liggandes raklång i luften slår Anna i bollen i mål. 0-1 till Sunvära.

Efter 22 minuter är det återigen dags för Mölndals målvakt att hämta en boll i nätmaskorna. Lina Johansson gör Sunväras andra mål i matchen efter framspelning från Fanny Pettersson.

5 minuter senare var det Fannys tur att näta dagens första mål – 0-3 till Sunvära.

Med 10 minuter kvar av matchen bryter Hillevi Eklöw igenom Mölndals försvar och kommer fri med målvakten. Målvakten river ner Hillevi med straff som följd. Straffen sätter Fanny Pettersson säkert, 0-4 till Sunvära.

I den 40:e minuten drabbas Sunvära av en utvisning när Linda Johansson tvingas ta till bryska metoder för att få stopp på en Mölndalsspelare.

Andra halvlek är bara 2 minuter gammal när vi inte får bort bollen från egen planhalva – varpå Mölndal får flertalet chanser.  Tillslut resulterar dessa chanser i att Mölndal reducerar till 1-4 genom Hanna Wetterling.

Vi fortsätter efter Mölndals mål att skapa chanser framåt – men de resulterar endast i ett antal resultatlösa hörnor.

I den 71:e minuten levererar Johanna Åkerberg en perfekt lyra som Hillevi Eklöw tar ner och säkert förpassar i mål, 1-5 till Sunvära. I slutminuten fastställer Anna Ericsson slutresultatet till 1-6 på ett långskott.

Från dagens match tar vi med oss försvarsspelet – styrningarna från anfallare ner till backlinje fungerade riktigt bra och allt som oftast hamnade Mölndal ute vid hörnflaggorna.

Till helgen väntar 2 tuffa matcher hemma på Sjöaremossen. På lördag gästar obesegrade Västerås Sjöarn – Västerås har bara tappat ett poäng under säsongen, detta i sista matchen borta mot Uppsala. Lördagens match startar kl. 14.30.

På söndagen är det GT/76 som gästar Sjöarn – GT har förlorat 2 matcher under säsongen och ligger på samma poäng som Sunvära. Söndagens match startar kl. 10.30.

Matchrapporten

Skribent: Stefan Månsson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info