Hoppa till sidans innehåll

Säker seger hemma mot Kållered

23 JAN 2010 20:41
Fredagskvällens match hemma mot Kållereds SK slutade med en säker seger för Sunvära damerna. Efter 5-1 i halvlek skrevs slutresultatet tillslut till 10-1. Till matchens lirare i Sunvära får Maria Johansson utnämnas – efter sina 5 mål.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2010 20:44

Sunvära trampade omgånde gasen i botten och visade direkt vem som skulle hålla i taktpinnen. Inom loppet av de första 15 minuterna hade Sunvära tagit ledningen med 4-0. Kållered tog timeout efter ca 20 minuter och lyckades någon minut senare att göra sitt enda mål för matchen.

Sunvära lät sig inte stoppas av det utan fortsatte att trycka på. Dock gjorde Anna Malm i Kållered målet en bra match och svarade för flera kvalificerade räddningar i första halvleken. Både när Sunvära spelare kom i full fart i stortsätt ensamma med målvakten och på skott. Innan första halvlek var slut utökade Sunvära sin ledning till 5-1.

Noterbart från första halvleken är att Johanna Åkerberg gjorde matchens första mål på en hörna samt att den intränade hörnvarianten för första gången resulterade i mål.

I halvlek snackade man om att fortsätta trycka på och spela sitt eget spel.

I andra halvlek fortsätter Sunvära att spela bra och flera spelare visar att man är på bra spelhumör – även om några spelare när de är ute på spelarbänken för att vila beklagar sig över att de tycker att de inte kommer rätt.

Tjejerna visar under andra halvlek upp bra samarbete med spelsläpp i rätt lägen och fina sidledspassningar. Bland annat visar systrarna Linda och Maria Johansson upp bra spelförståelse när Linda sidledspassar 10-15 meter ovanför mittlinjen till Maria som i fullfart bryter igenom Kålleredsförsvaret och säkert sätter bollen i mål.

Efter en bra andra halvlek som tjejerna vinner med 5-0 slutar matchen 10-1 till Sunvära tjejerna.

En match där samtliga tjejer kämpade på och spelade bra även de som kände att de kanske inte spelade så bra som de kan. På grund av att 2 ordinarie spelare inte kunde vara med fick även Hanna Olsson och Alexandra Nilsson chansen att spela sin första damlagsmatch. Båda två gjorde helt godkända insatser.

Sunväras målskyttar för matchen:
Maria Johansson - 5 mål
Fanny Pettersson - 2 mål
Linda Johansson - 1 mål
Anna Ericsson - 1 mål
Johanna Åkerberg - 1 mål

Nu väntar 2 veckor med träning innan nästa match hemma mot GT/76 lördagen den 6 februari. En match som tjejerna säkerligen vill vinna efter förlusten borta på Gubbängens IP.  

Skribent: Stefan Månsson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info