Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Uppsala efter svängig match

15 JAN 2011 19:20
Lördagens match borta mot Uppsala BOIS slutade 3-3 efter ett sent kvitteringsmål av Anna Ericsson.
Båda lagen följdes åt genom hela matchen, även om Sunväras spel inte stämde fullt ut.

  • Skapad: 15 JAN 2011 19:20

Dagen började tidigt – kl. 4 avgick bussen från Sjöaremossen. Ett intensivt snöande gjorde vägarna upp mot Mjölby svårkörda för busschaufförerna.

Väl framme på Studenternas i Uppsala tog ett tag innan vi fick tillgång till omklädningsrum, något hade blivit fel med hanteringen av omklädningsrummen under dagen.

Matchen kunde inte börjat bättre – direkt efter avslag i första halvlek tappade Uppsalas libro bollen och Anna Ericsson påpassligt framme och snappade åt sig bollen och slog bollen i mål. 0-1 till Sunvära efter 10 sekunder!

Med 10 minuter kvar av första halvlek får Uppsala BOIS straff, en straff som man skött i mål trots att Angelica Olsson fick fingrarna på bollen.

Första halvlek slutade 1-1. Ser man till Sunväras spel i första halvlek var det inte på topp. Stundtals fungerade det ganska bra men stundtals fungerade det inte alls. Tappade bollar och slarviga uppspel.

I andra halvlek tar Sunvära först ledningen med 1-2 när Anna Ericsson jagar i kapp bollen nere vid hörnflaggan och vinner bollen. Anna passar till Lina Johansson som bryter in mot mål och säkert sätter bollen i mål.

Uppsala kvitterar sedan till 2-2 efter att tjejerna tappat bollen på egen planhalva.

I 75:e minuten får sedan Uppsala en straff efter att domaren bedömt att Linnea tog ner bollen med armen.  Linnea drabbas även av en utvisning på 10 minuter för spelsabotage med avgörande fördel. Straffen slår Uppsala utanför mål!

Men med 6 minuter kvar av matchen bröt en Uppsala spelare igenom från mitten av Sunväras planhalva rundar samtliga försvarare och sätter bollen säkert i mål. 3-2 till Uppsala.

Sunvära försöker under slutminuterna trycka på och skapar med 30 sekunder kvar en hörna från vänster. På returen på hörnan är Anna Ericsson påpassligt framme och lyfter in bollen i nättaket. 3-3 i matchens absolut sista sekunder.

Nu väntar 2 veckors träning inför returmötet hemma mot Uppsala den 5 februari.  

 

Skribent: Stefan Månsson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info