Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort borta mot Västerås

28 DEC 2009 11:58
I söndags eftermiddagens match borta mot Västerås SK spelade damerna återigen oavgjort. Slutresultatet skrevs till 3-3 efter 1-1 i halvlek.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2009 12:44

Efter en tidig ledning med 0-1 när Maria Johansson trampade igenom hela Västeråsförsvaret och säkert satte bollen bakom Västeråsmålvakt kvitterade Västerås till 1-1 efter ett riktigt snyggt anfall med många bollsläpp och ett stenhårt skott i bortre burgaveln. Inte mycket Angelica i Sunvära målet kunde göra åt det skottet. Innan första halvlek är slut har Västerås ytterligare en boll i mål men målet döms helt rätt bort efter liggande spel, dock hade jag nog inte protesterat om Västerås hade fått ett frislag i första läget.

Första halvlek kändes klart bättre än matchen mot GT/76 - åkningarna stämde bättre och försvarsspelet var betydligt mer bestämt. Även om det fanns kortare perioder där tjejerna hade svårt att hålla ihop laget. Stundtals stod mittfältet i knät på försvararna vilket gjorde att det blev ett hav av yta mellan anfallarna och övriga laget.

I början av andra halvlek är det som att det är ett helt annat Västerås som kommit ut på isen. Västerås spelar betydligt bättre än i första halvlek vilket ganska snart resulterar i både 2-1 och 3-1. Västerås fortsätter efter målen att skapa farligheter men Sunvära lyckas hålla tätt bakåt.

Efter ungefär 25 minuter av andra halvlek får Maria Johansson en sträckning i baksidan av vaden efter att trillat och glidigt ut utanför isen. Vi var nog många i ABB Arena som trodde det var klart värre än en sträckning – från bänken såg det inte speciellt bra ut. Efter lite kyla och stretching hjälp var dock Maria åter klar för spel.

Efter en Timeout för att samla styrkorna reducerade Sunvära till 3-2 genom Maria Johansson som återigen bröt igenom Västerås försvar. Sunvära hade sedan läge att kvittera till 3-3 när Helena Karlsson skjuter ett frislag direkt på mål som målvakten i Västerås inte klarar att hålla. Tyvärr är dock inte anfallarna tillräckligt på hugget och det hela slutar med att en hög med spelare från båda lagen blir liggande över och runt Västerås målvakt med frislag för Västerås som följd.

Med någon minut kvar av matchen kvitterar dock Sunvära när Linda Johansson sätter bollen som resulterar i 3-3. Resterande minuter av matchen blir ett sjöslag där Västerås trycker på för att avgöra.

Även i andra halvlek har Västerås en boll i mål men som döms bort – denna gång på grund av att spelaren som slår in bollen i mål står offside när passningen slås. Från bänken såg vi inte detta men den assisterande domaren står helt rätt och ser det.

Överlag en godkänd match även om det finns sina perioder där Sunvära är ganska avvaktande och backar hem för mycket. Lite mer skärpa behövs i vissa situationer – både framåt och bakåt.

Nu väntar en vecka med träning för damerna innan nästa match borta mot Jönköping den 3:e januari. 

Skribent: Stefan Månsson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info