Hoppa till sidans innehåll

Andra platsen säkrad efter seger mot GT/76

19 FEB 2011 17:28
Damlaget säkrade andra platsen i Div 1 Damer Södra efter dagens 5-1 seger mot GT/76 i Stockholm. Grattis! Det var ett ungt lag som äntrade isen i Stockholm - genomsnittsåldern i dagens lag ligger på 16,7 år!

Uppdaterad med text om matchen! Tack Maria!
  • Uppdaterad: 25 FEB 2011 09:02

GT76 - Sunvära SK 1-5 (1-4)


Dagens målgörare: Hillevi 2, Maria J 2, Johanna Å

Dagens medelålder:
SSK: 16,69 (Anna = dagens gamling, äldst i gänget)
GT76: 20, 1

Redan klockan 4 rullade bussen iväg mot huvudstaden och säsongens sista match. Vinst eller oavgjort resultat krävdes för att kunna stå som 2:a i sluttabellen. Ett mål som vi var fast beslutna att klara av. Vi hade bara två avbytare eftersom Lina och Fanny inte kunde följa med. Det innebar flera nya positioner och lite annorlunda taktik.

Efter en lugn bussresa med massor av sömn kom vi fram till ett perfekt bandyväder, strålande sol, snö och -12 grader.

Vi börjar matchen bra. Vi har en samlad defensiv och kliver dit med kroppen i styrningen. Efter 8 minuter trycker sig Hillevi in från vänsterkanten. Målvakten räddar första skottet, men på returen lyckas Hillevi ändå vara först och vi tar ledningen. Ca 5 minuter senare får vi till ett snyggt anfall med flera fina passningar som jag själv lyckas skjuta in genom ett så kallat ”skott”.

Defensiven fortsätter fungera bra. Vi är disciplinerade och går dit rejält i närkamperna. I 20:e minuten får vi en hörna. På returen dundrar Johanna Å in dagens snyggaste mål rakt i krysset.

Solen skiner härligt på Gubbängens IP och våra busschaufförer hejar på från kanten. Snart får vi en straff då Anna blev fasthållen i straffområdet. Tyvärr lyckas vi inte sätta den på mål. I anfallet efteråt reducerar GT76 då vi blir lite passiva i det defensiva arbetet och en av deras duktiga skridskoåkare kan trampa igenom. Målet gav bortalaget lite extra energi och de tryckte på allt mer. Vi blir lite ivriga och jobbar lite mer en och en i försvarsspelet. Det var därför skönt när vi fick in ett till mål innan halvlekens slut.

I omklädningsrummet fick vi mycket beröm av Benny. Han tyckte vi lika gärna kunde sätta på lite hårdrock för att roa oss med i paus. Det fanns inte så mycket att klaga på. Vi bestämde oss för att fortsätta kriga på som ett lag och göra en lika bra andra halvlek som första. Med humöret på topp ”dansade” vi ut till plan igen med tonerna av Magnus Uggla i högtalarna.

När en minut hade gått åker Millan ut för fasthållning. Vi håller ändå upp spelet bra under denna period med hårt jobb och lagarbete. Efter en kvart tappar vi lite fokus och blir lite bekväma. GT får en straff efter lite slarv på ett frislag, som de skjuter precis utanför. Därefter stod matchen och vägde lite. Det var mycket kamp, lite hafsigt spel och en del skador i båda lagen.

I 71:e minuten får bortalaget en utvisning för slag. Då kunde vi ta tag i spelet igen och Hillevi trycker sig ännu en gång igenom hela deras försvar och lyckas få in bollen i nätet. Sista kvarten krigar vi extremt hårt. De klockrena brytningarna avlöste varandra. Det var riktigt roligt att spela så tight tillsammans. De gulblå var lite mer frustrerade – klubborna svingades åt alla håll.

På slutet hade vi inga avbytare då Karin hade fått en lårkaka och Johanna fick en rejäl smäll på svanskotan. När 91 minuter hade gått så stod vi som segrare och som glada 2:or i serien. Lite ledsna över att säsongen är slut, men med mersmak inför nästa år.

Det var många som klev fram i den sista matchen och gjorde bra ifrån sig. Tänkte därför ta tillfället i akt och ge alla lite positiv respons:

Angelica gjorde en stabil match så som alltid. Gjorde flertalet fina räddningar och utkast och ger en trygghet i laget.

Linda fortsätter briljera på sin nya plats för året. Brytningarna är många under en match och det krävs styrka för att lyckas hålla humöret uppe då syrran klagar hela tiden.

Helen är lagets trygga hamn. Hon stressar inte upp sig i första taget. I dagens match kom hon även flertalet gånger med i anfallet och visade prov på lite offensiv anda.

Linnea gjorde sin bästa match för i år. Fick smeknamnet som dagens ”köttkvarn” från sin kollega Johanna Å.

Johanna hade ett bra samarbete med Linnea och Anna. Hon fungerade som en betongvägg som motståndarna fick känna på ett flertal gånger.

Carro krigar som alltid. Går dit med hela kroppen och förgyller omklädningsrummet med sina roliga kommentarer.

Anna går in som mittfältare. En uppgift som hon löser med bravur. Hon åkte och åkte som en duracellkanin. Klockren styrning i hemjobbet och hela tiden på språng i anfallet.

Millan lyckades trots tre stygn i huvudet efter en dramatisk gympalektion följa med till Stockholmsmatchen. Bara det är värt tre guldstjärnor!!!

Karin läser spelet på ett bra och moget sätt. Hon smyger in likt en skugga i situationerna och chockar motståndarna då de möter väggen.

Alex gör sin bästa match i år. Gör ett bra styrningsarbete och krigade för laget. Bröt bollen flera gånger i deras speluppbyggnad.

Hanna
kämpar och sliter. Fick inta flera positioner under matchens gång. Gör allt för lagets bästa och är en glad prick.

Hillevi
strider på som en bulldozer i anfallet. Det är inte många som får stopp på henne när hon ger sig den på att anfalla.

Benny hade en bra dag på jobbet. Gick runt o mös i solen bland bandyfolket. Skriver in 2 poäng till i sitt CV som tränare.

Vid tangenterna en glad och stolt lagkapten.
Maria

Skribent: Maria Johansson
Pantamera - Stöd Sunvära SK

Dräktsponsorer
Vattenfall Ringhals
Maria Åkerberg
GE-Sprinkler
Strängbetong
Mediateknik Varberg
Restaurang Varla
Nordvära Alltjänst AB
Värö Pizza & Kebab

Postadress:
Sunvära SK - Bandy
Göran Karlsson, Sunnvära 68
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: 0340660803
E-post: This is a mailto link

Se all info